Vorige pagina          

Dadipark -B-

"Welkom in Vlaanderens fantasierijkste speelpark, waar kinderen nog steeds de absolute koning zijn."

 Zo klinkt het op de voormalige website van het Dadipark. Het park bleef in 2003 voor het eerst in zijn geschiedenis dicht. En dat is het nog steeds. De schommels, loopbruggen en glijbanen van het oudste pretpark van België hebben meer dan een likje verf nodig.

Dadipark werd in 1950 geopend onder invloed van de lokale pastoor Gaston Deweer. Dadizele was op dat moment reeds een toeristische bestemming; veel mensen kwamen er op bedevaart. Het park evolueerde van een speelplein voor de kinderen van de bezoekers van de basiliek tot een zelfstandig pretpark.

In 2000 gebeurde er een ongeluk in het park.  Dit ongeluk was het laatste in een reeks incidenten, maar ook het zwaarste ongeluk in de geschiedenis van het park. Na het ongeval begonnen mensen meer te klagen over de veiligheid in het park en het aantal bezoekers liep terug. In 2002 werd aangekondigd dat het park voor een jaar gesloten zou worden voor renovatie, maar het park is sindsdien niet meer geopend.

Op maandag 19 september 2011 werd bekendgemaakt dat het Dadipark gesloopt zal worden. De sloopwerken zouden nog voor de winter moeten beginnen dus nog maar snel naar deze klassieker gegaan om van al dat verval te genieten

bezocht: september 2011

IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG
IMG